Putin: Donalde, pogledaj se u ogledalo

Izvor: B92, 03.Okt.2018, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Donalde, pogledaj se u ogledalo

Tržište nafte je balansirano, dok je aktuelni rast cena povezan sa očekivanjima odluke o Iranu i smanjenjem proizvodnje u severnoj Africi.

Rusija namerava da učvrsti i poveća svoje prisustvo na svetkom tržištu uglja, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin na konferenciji "Održiva energetika za svet koji se menja“, koja se održava u Moskvi.

"Još jedan važan pravac svetske energetike koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ponovo pokazuje pozitivnu dinamiku je industrija uglja. Pre 10 godina malo ko je verovao u perspektive isporuka tog energenta, a danas vidimo kako potražnja za ugljem stabilno raste, pre svega u azijsko-pacifičkom regionu. Za Rusiju je krajnje važno da se učvrsti i poveća svoje prisustvo na tom dinamičnom tržištu“, izjavio je Putin na konferenciji kojoj prisustvuju ministar energetike Saudijske Arabije Halid el Falih, izvršni direktor "Rojal Dač šela“ Ben van Berden, predsednik korporacije "Fortum“ Pek Lundmark, šef "Totala“ Patrik Pujan i generalni direktor "Enel SPA“ Frančesko Starače, prenosi Sputnik.

On je dodao da će Rusija i dalje promovisati dijalog između država-proizvođača nafte.

Putin je naglasio da je Rusija otvorena za saradnju u oblastima energetike i globalne bezbednosti.

"Da je tokom sastanka u Helsinkiju američki predsednik Donald Tramp izneo primedbe na povećanje cena nafte, rekao bih mu: ’Donalde, treba da se pogledaš u ogledalo“, otkrio je okupljenima Putin.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin nazvao Skripalja „ološem“ i izdajnikom Otadžbine

Izvor: Vostok.rs, 03.Okt.2018

Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je Sergeja Skripalja "ološem" i izdajnikom Otadžbine.. . "Što se tiče Skripalja i tako dalje, taj špijunski skandal se veštački naduvava. Gledam preko nekih izvora informacija, vaše kolege misle da je gospodin Skripalj, maltene aktivista za ljudska...

Nastavak na Vostok.rs...

PUTIN PORUČIO TRAMPU: Ako tražiš krivca za rast cene nafte, pogledaj se u OGLEDALO! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 03.Okt.2018

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, izjavio je danas da bi preporučio američkom predsedniku, Donaldu Trampu, da pogleda u ogledalo ako traži osobu odgovornu za rast cena nafte.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.