Putin: Dogovoriću se sa Zelenskim o zajedničkom državljanstvu

Izvor: Vesti-online.com, 29.Apr.2019, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Dogovoriću se sa Zelenskim o zajedničkom državljanstvu

Predsednik Rusije Vladimir Putin očekuje da će uspeti da se dogovori sa novoizabranim predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim ako bude govora o zajedničkom državljanstvu.

"Odlično", ocenio je šef ruske države reči Vladimira Zelenskog o tome da je spreman da izda ukrajinske pasoše svim Rusima.

- Mnogo puta sam govorio da su Ukrajinci i Rusi bratski narodi i više od toga. Uopšte smatram >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da je to jedan narod. Ako budemo imali zajednički pasoš, od toga će imati koristi i Rusi i Ukrajinci - dodao je Putin nakon uručenja medalja "Heroj rada".

On je dodao da bi bilo pošteno da se bivšem predsedniku Gruzije Mihailu Sakašviliju vrati ukrajinski pasoš.

- Što se tiče sloboda, verovatno bi bilo bolje da se počne, ne sa Rusima, već sa, na primer, Gruzijcima. Na primer, bilo bi pošteno da se vrati ukrajinski pasoš čoveku koji je ranije bio Gruzijac, a danas se smatra Ukrajincem. Mislim na Sakašvilija - dodao je Putin.

- On je na nezakoniti način izgubio državljanstvo, proteran je nezakonito iz zemlje. On bi trebalo da se vrati i vrate mu se narušena prava - dodao je predsednik Rusije. On smatra da bilo bi dobro da se vrate prava i drugim građanima Ukrajine koji su morali da napuste zemlju, spasavajući se od progona. 
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.