Izvor: Nezavisne Novine, 03.Avg.2018, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Dan pristupanja Krima novi državni praznik

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin potpisao je zakon o uvođenju novog državnog praznika kojim će se 19. aprila obilježavati Dan pristupanja Krima, Tamanja i Kubanja Ruskom carstvu 1783. godine, saopšteno je na zvaničnom ruskom portalu za pravno informisanje.

Zakon je 24. jula usvojen u ruskoj Dumi, a u Savjetu Federacije usvojen je četiri dana kasnije.

U ranije objavljenim objašnjenjima dokumenta na portalu navodi se da je Krim 19. aprila >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << 1783. godine stavljen pod zaštitu Ruskog carstva, na zahtjev stanovnika Krima.

Autori prijedloga zakona istakli su da je stanovništvo novih ruskih regiona, uključujući krimske Tatare, dobilo jednaka prava kao i stanovništvo Ruskog carstva, javio je TASS.

Među pravima koja su dobili stanovnici Krima bili su pravo na ličnu i zaštitu i vlasništva, kao i na slobodu vjeroispovijesti i zaštitu vjerskih objekata.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

PUTINOV POTPIS Dan pristupanja Krima u Rusiji je postao novi državni praznik te zemlje

Izvor: Blic, 03.Avg.2018

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je Zakon o uvođenju novog državnog praznika kojim će se 19. aprila obeležavati Dan pristupanja Krima, Tamanja i Kubanja Ruskom carstvu 1783. godine, saopšteno je na zvaničnom ruskom portalu za pravno informisanje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.