Putin: Da, napadamo. Ko je prvi počeo?

Izvor: B92, 08.Dec.2022, 17:28

Putin: Da, napadamo. Ko je prvi počeo?

Moskva -- Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da će vojska nastaviti da napada ukrajinsku energetsku infrastrukturu .

Kako je rekao, napadi će se nastaviti uprkos talasu globalnih kritika zbog štrajkova zbog kojih su milioni ljudi početkom zime ostali bez struje i vode.

"Postoji velika buka oko naših udara na energetsku infrastrukturu susedne zemlje. Da, mi to radimo. Ali ko je prvi počeo?", rekao je Putin na ceremoniji dodele nagrada, koja je danas >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << održana u Kremlju.

On je rekao da "kritika neće ometati borbene misije".

On je udare na energetsku infrastrukturu Ukrajine opisao kao odgovor na eksploziju na Krimskom mostu i druge napade, optužujući Kijev da je digao u vazduh kablove za prenos iz nuklearne elektrane Kursk, ali i da je prekinuo snabdevanje vodom Donjecka.

"Prekid vodosnabdevanja gradu sa više od milion stanovnika je čin genocida", rekao je Putin, optužujući Zapad za "potpuno ćutanje" po tom pitanju.

"Čim preduzmemo akciju i uradimo nešto kao odgovor, odmah nastaje galama", rekao je ruski predsednik.

Jedan broj zapadnih zvaničnika nazvao je ruske napade na energetsku infrastrukturu Ukrajine ratnim zločinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Rusija će nastaviti s udarima na ukrajinsku energetsku infrastrukturu

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Dec.2022

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da će njegova zemlja nastaviti da sprovodi udare na ukrajinsku energetsku infrastrukturu, koji su već izazvali prekide struje i vode u zimskim vremenskim uslovima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.