Putin: Čvrsto podržavaju Rusiju u specijalnoj operaciji u Ukrajini

Izvor: B92, 27.Jul.2023, 22:04

Putin: "Čvrsto podržavaju Rusiju u specijalnoj operaciji u Ukrajini"

Pjongjang ostaje solidaran sa Moskvom po nizu pitanja, uključujući i specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini.

Ovo ukazuje na zajedničku rešenost dve zemlje da se suprotstave kolektivnoj politici Zapada, poručio je danas ruski predsednik Vladimir Putin u čestitki severnokorejskom lideru Kim Džong Unu i učesnicima svečanog sastanka posvećenog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 70. godišnjici pobede u Korejskom ratu.

Putin je naglasio da čvrsta podrška Severne Koreje Rusiji po ključnim međunarodnim pitanjima "dodatno naglašava rešenost u suprotstavljanju politici kolektivnog Zapada", prenosi Tass.

U telegramu, objavljenom na sajtu Kremlja, navodi se da takva politika Zapada "sprečava uspostavljanje istinski multipolarnog, pravednog svetskog poretka, zasnovanog na prioritetu međunarodnog prava, nedeljive bezbednosti, poštovanja suvereniteta i nacionalnih interesa država".

Ruski lider je severnokorejskom kolegi poželeo i dobro zdravlje.

"Želim vam, gospodine Kim Džong Un, i uspeh u vašem odgovornom radu za boljitak prijateljskog korejskog naroda, a prosperitet i mir svim učesnicima sastanka", naveo je Putin.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

S. Koreja: Kineski i ruski zvaničnici na vojnoj paradi povodom Dana pobede

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jul.2023, 07:10

Kineski i ruski zvaničnici prisustvovali su vojnoj paradi u prestonici Severne Koreje, organizovanoj povodom obeležavanja 70 godina od završetka korejskog rata koji Pjongjang slavi kao Dan pobede, objavili su danas severnokorejski državni mediji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.