Putin: Činimo sve...

Izvor: B92, 28.Jun.2023, 20:23

Putin: Činimo sve...

Rusija i Belorusija čine sve kako bi izgradile imunitet na sankcije, saopštio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

"Rusija i Belorusija čine sve da obezbede stabilnost svojih ekonomija, svoj imunitet na negativan uticaj sankcija. I, naravno, teško je postići uspeh u ovoj stvari bez bliskog međuregionalnog partnerstva", rekao je Putin u obraćanju učesnicima 10. Foruma mladih Rusije i Belorusije.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />U uslovima nepovoljnih spoljnih uslova, odbijanja niza zapadnih zemalja da sarađuju i zatvaranja tržišta neprijateljskih država, ruski i beloruski regioni intenzivno razvijaju trgovinu, što pomaže da se održi proizvodnja, istakao je ruski predsednik, prenosi Sputnjik.

Belorusija je prvi trgovinski partner Rusije u ZND i četvrti u svetu.

Prema rečima Aleksandra Lukašenka, pozicija Minska ostaje nepromenjena: nema barijera ili ograničenja u međusobnoj trgovini sa Ruskom Federacijom.

"Snažni odnosi nam pomažu da izdržimo nove udare Zapada na svim frontovima: ekonomskom, političkom, ideološkom, informacionom, kulturnom i drugim", rekao je Lukašenko obraćajući se na forumu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.