Putin: Bolivija na pragu haosa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Nov.2019, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Bolivija na pragu haosa

Ruski predsednik Vladimir Putin je komentarišući situaciju u Boliviji rekao da se ta zemlja nalazi na pragu haosa.

„Bolivija je na pragu haosa. Postoje elementi mešanja spolja, ali oni se uvek pojavljuju tamo gde postoje unutrašnje komplikacije. Nastala je situacija kada uopšte nema vlasti, ili su se bar sve trenutne vlasti povukle. To je bezvlašće - uopšteno govoreći, to podseća na Libiju“, ocenio je ruski lider nakon samita BRIKS-a u Brazilu, preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Sputnjik.

Putin je takođe podsetio na pokušaje državnog udara u Venecueli, istakavši da se situacija u Latinskoj Americi menja veoma brzo. On je naglasio da se nada da će zdrav razum, odgovornost i razumevanje interesa građana nadvladati stranačke ambicije političkih snaga.

Prvog dana održavanja samita BRIKS-a pristalice lidera opozicije u Venecueli Huana Gvaida pokušale su da zauzmu Ambasadu te zemlje u Brazilu.

Izbori za predsednika Bolivije održani su 20. oktobra. Pobedio je Evo Morales, koji se u tom momentu nalazio na dužnosti predsednika zemlje. Međutim, njegov glavni protivnik Karlos Mesa nije priznao rezultate glasanja, a u zemlji su izbili neredi.

Krajem prošle nedelje vojska je pozvala Moralesa da napusti dužnost, nakon čega je on podneo ostavku. Morales je napustio Boliviju i otputovao u Meksiko.

Opoziciona senatorka Žanin Anjes privremeno je preuzela nadležnost predsednika Bolivije, koju je Moskva priznala za privremenu predsednicu te zemlje.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Libija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.