Putin: Amerika je inicirala događaje u Ukrajini

Izvor: Politika, 30.Apr.2014, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Amerika je inicirala događaje u Ukrajini

MINSK – Amerika je inicirala događaje u Ukrajini, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

Ono što se u Ukrajini sada dešava pokazuje nam ko je od početka umešan, ali Amerika je u početku izabrala da se drži po strani. Činjenica da je sada Amerika u prvom planu u rešavanju ukrajinske krize govori o tome da su „vodili ovaj proces od samog početka”, ali tek sada se prikazuju kao lideri, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << odgovorio je Putin novinarima na pitanje o tome šta misli kakva je uloga Amerike u događajima u Ukrajini.

Ruski predsednik je ocenio, prenosi Itar-Tas s, da se interesi Amerike i njihovih evropskih partenera podudaraju jer EU želi sporazum o pridruživanju sa Ukrajinom „i to pod uslovima za koje ja smatram da su za Ukrajinu neprofitabilni”.

Prethodna vlast u Kijevu, ocenio je ruski predsednik, pokušavla je tome da se suprotstavi, ali zapad imao drugačiji plan koji je uključivao vojni scenario, neustavno oružano preuzimanje vlasti.

Putin je, međutim, ocenio da inicijatori događaja u Ukrajini nisu mogli da predvide kuda će sve to ići.

Iako mnogi u Ukrajini, dodao je on, podržavaju smenu vlasti, ipak ima mnogo ljudi kojima se to ne sviđa i nisu saglasni sa načinom na koji je došlo do smene. „U tome nema ničeg demokratskog”, izjavio je ruski predsednik.

Tanjug

objavljeno: 30.04.2014
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Događaji u Ukrajini su maslo SAD

Izvor: Mondo, 30.Apr.2014

Činjenica da je sada Amerika u prvom planu u rešavanju ukrajinske krize govori o tome da su "vodili ovaj proces od..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.