Putin: Američke laboratorije u Ukrajini razvijale biološko oružje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2022, 15:34

Putin: Američke laboratorije u Ukrajini razvijale biološko oružje

Američke biolaboratorije na postsovjetskom prostoru prikupljale su biološke materijale i proučavale specifičnosti širenja opasnih bolesti, a u Ukrajini su razvijali biološko oružje, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

"Dugo smo upozoravali na biološke aktivnosti Sjedinjenih Država na postsovjetskom prostoru. Kao što je poznato, Pentagon je stvorio desetine specijalizovanih laboratorija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i centara u našem regionu. Njihova funkcija je daleko od pružanja medicinske pomoći stanovništvu zemalja domaćina", poručio je Putin na samitu Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) u Moskvi, prenosi agencija TASS.

Ruski lider je precizirao da je glavni zadatak ovakvih laboratorija prikupljanje bioloških uzoraka i proučavanje za sopstvene potrebe specifičnosti širenja virusa i opasnih bolesti.

"Sada tokom specijalne operacije u Ukrajini došli smo do dokumentovanih dokaza o tome da su komponente biološkog oružja pravljene u blizini naših granica", rekao je Putin.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.