Putin: Ako neko želi novu Karipsku krizu - izvolite, rekao sam danas šta će biti

Izvor: Vostok.rs, 20.Feb.2019, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Ako neko želi novu Karipsku krizu - izvolite, rekao sam danas šta će biti

Predsednik Vladimir Putin je rekao da postoje međusobne tenzije između Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, ali da to nije razlog nove Karipske krize. "Imamo prilično dobre kontakte na celoj vojnoj liniji, na radnom nivou, postoji nešto za zajednički rad, rade stručnjaci", rekao je Putin na sastanku s predstavnicima ruskih novinskih agencija. Prema njegovim rečima, postoje redovni kontakti sa Sjedinjenim Američkim Državama. Predsednik države je naveo primer saradnje u Siriji. Osim toga, Moskva i Vašington imaju mehanizme za zajednički rad u neslaganjima. "Nadam se da će oni biti iskorišćeni da se ne stvore nove krize kao što je Karipska. Nema razloga za to", naglasio je on.
"Da li postoji neka vrsta teškog sukoba između ova dva sistema, kao što je to bilo tokom Hladnog rata? Uostalom, ne ”, dodao je Putin. On je naglasio da Rusija ne želi ponovljanje Karipske krize. "Ako neko želi tamo, onda izvolite. Danas sam rekao šta će se desiti", zaključio je predsednik. Putin je "Avangard" nazvao adekvatnim i asimetričnim odgovorom na američki sistem protivraketne odbrane. Predsednik je takođe objasnio zašto je uporedio sistem "Avangard" sa prvim veštačkim satelitom Zemlje. „To je apsolutno ekvivalentna stvar sa bezbednosne tačke gledišta“, dodao je predsednik. Karipska kriza 1962. godine stavila je svet na ivicu nuklearnog rata, međutim, zajednički napori SSSR-a i Sjedinjenih Američkih Država doveli su do njenog rešenja.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Moskva,   Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.