Putin 23. novembra u poseti Teheranu

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Nov.2015, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin 23. novembra u poseti Teheranu

Ruski predsednik Vladimir Putin posetiće Teheran 23. novembra gde će prisustvovati samitu zemalja izvoznika gasa, saopštio je danas njegov savetnik Jurij Ušakov.

Planirano je da se tokom posete Putin sastane sa predsednikom Irana Hasanom Rohanijem, rekao je Ušakov novinarima.

Poseta, koja se vidi kao znak otopljavanja odnosa između Moskve i Teherana, biće prva Putinova poseta Iranu od 2007, preneo je Rojters.

Putin je danas pozvao telefonom Rohanija >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, saopšteno je iz Kremlja.

Dvojica lidera su se složila da dijalog nastave tokom Putinove posete Teheranu, dodaje se u saopštenju.

Iran će biti domaćin Foruma zemalja izvoznika gasa (GECF), kao pripreme za ukidanje zapadnih sankcija naredne godine, na osnovu odredbi nuklearnog sporazuma postignutog u julu, navela je britanska agencija.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.