Prvo obraćanje Putina nakon haosa u Rusiji: Nastavićemo... VIDEO

Izvor: B92, 26.Jun.2023, 13:52

Prvo obraćanje Putina nakon haosa u Rusiji: Nastavićemo... VIDEO

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je na sajtu Kremlja objavio svoju prvu izjavu od završetka pobune paravojne grupe "Vagner".

Poručio je da razvoj industrije ostaje prioritet za Rusiju.

Razvoj i modernizacija industrije u Ruskoj Federaciji ostaje prioritet, a vlasti nastavljaju da stimulišu uvođenje najnovijih tehnologija u različite industrije, uključujući i proizvodnju industrijske i energetske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opreme, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin, prenose "RIA Novosti".

"Naglašavam: razvoj i modernizacija industrije je naš apsolutni prioritet", rekao je on u obraćanju učesnicima i gostima Devetog međunarodnog industrijskog foruma mladih "Inženjeri budućnosti – 2023".

"Zbog toga ćemo nastaviti da stimulišemo uvođenje najnovijih tehnologija, digitalnih rešenja, naprednih ekoloških standarda, zajedno sa biznisom, regionima, naukom. Nastavićemo da ažuriramo programe stručnog obrazovanja, obuke i prekvalifikacije kadrova, uključujući i za takve osnovne, sistemske industrije, kao što su mašinstvo, brodogradnja i avioindustrija, proizvodnja mašina i instrumenata, robotika i elektronika, proizvodnja industrijske i energetske opreme", istakao je lider Rusije, prenosi RT Balkan.

On je u takođe naglasio da rešavanje ključnih zadataka jačanja u sferi bezbednosnog i tehnološkog suvereniteta Rusije zavisi pre svega od kadrovskog potencijala zemlje.

"Danas baš od kadrovskog potencijala u velikoj meri zavisi siguran razvoj domaće industrije, izgradnja njenih konkurentskih sposobnosti, pozicija kako na domaćem tako i na svetskom tržištu, kao i rešavanje ključnih zadataka iz sfere jačanja bezbednosnog, ekonomskog i tehnološkog suvereniteta zemlje", bio je jasan predsednik Rusije.

On smatra veoma važnim to što sve više mladih stručnjaka dolazi u ruska preduzeća, koji su kompetentni, kreativni i moderni, spremni da preuzmu odgovornost i ponude nestandardna rešenja.

"Upravo ovakvi ljudi, koji su i mladi i istovremeno iskusni stručnjaci, koji sačinjavaju kolektive naših preduzeća, su obezbedili stabilan rad ruske industrije, njen razvoj u uslovima teških spoljašnjih izazova, i ostvarili povećanje proizvodnje najvažnijih proizvoda za život zemlje – civilne i odbrambene", objasnio je Putin.

Lider Rusije zaključuje da se nada da će ovaj forum da posluži razvoju kadrovskog potencijala vodećih sektora ruske industrije, povećanju autoriteta i prestiža inženjerskih i drugih profesija, i jačanju partnerstava, kao i pokretanju novih zajedničkih projekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin pozvao Vagnerovce da potpišu ugovor sa Ministarstvom odbrane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2023

Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je večeras borce paravojne formacije Vagner da potpišu ugovor sa ruskim Ministarstvom odbrane, ili da se vrate kući ili u Belorusiju, i dodao da su većina boraca te grupe patriote koje su izmanipulisane.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.