Procureli zanimljivi detalji sa ručka Putin-Kolinda: ŠKRTICO, REŠI TO!

Izvor: Blic, 20.Okt.2017, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Procureli zanimljivi detalji sa ručka Putin-Kolinda: "ŠKRTICO, REŠI TO!"

Hrvatski "Jutarnji list" piše kako se tokom ručka Vladimira Putina i Kolinde Grabar Kitarović dogodio vrlo zanimljiv razgovor o dugovima Agrokora ruskoj Sberbanci.

Nakon što je prvi čovek Sberbanke rekao da godišnje zarađuju 12 do 13 milijardi evra, ruski predsednik se nasmejao i rekao: “Koja škrtica, a problem mu je jedna milijarda".

Najpre su ruski mediji otkrili da je na zajedničkom ručku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << s Vladimirom Putinom i Kolindom Grabar-Kitarović bio i prvi čovek Sberbanke Herman Gref, da bi se doznalo i da je predsednik Ruske Federacije u jednom trenutku lično upitao direktora Sberbanke koliko iznosi dug Agrokora prema ruskim bankama, javlja Jutarnji list.

- 1,1 milijardi evra - odgovorio je čelnik Sberbanke Gref.

- A koliko godišnje zarađuje Sberbanka? - upitao ga je Putin, znajući jasno odgovor na to pitanje.

Nakon što je Gref rekao Putinu da je reč o 12 do 13 milijardi evra, ruski predsednik se nasmejao i rekao: "Koja škrtica, a problem mu je jedna milijarda". Putin se kasnije obratio hrvatskom i ruskom izaslanstvu: "Pa u čemu je problem, rešite to odmah", piše Jutarnji list.

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je da je spremna posredovati u rešavanju krize između Agrokora i njegovih ruskih poverilaca.

- Naravno, lično ne učestvujem u rešavanju tog pitanja i ne mogu pregovarati u procesima kako će se to rešiti, ali spremna sam posredovati kako god mogu u razgovorima između Sberbanke i ovlašćenih institucija koje to rešavaju - izjavila je Grabar-Kitarović, koja se ranije ove nedelje sastala i s ruskim premijerom Medvedevom, a danas završava posetu Rusiji.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Procureli zanimljivi detalji sa ručka Putina i Kolinde: ŠKRTICO, REŠI TO!

Izvor: Blic, 20.Okt.2017

Hrvatski "Jutarnji list" piše kako se tokom ručka Vladimira Putina i Kolinde Grabar Kitarović dogodio vrlo zanimljiv razgovor o dugovima Agrokora ruskoj Sberbanci...Nakon što je prvi čovek Sberbanke rekao da godišnje zarađuju 12 do 13 milijardi evra, ruski predsednik se nasmejao i rekao: “Koja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.