Predsednik Putin u januaru dolazi u Beograd

Izvor: Vostok.rs, 12.Okt.2018, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Putin u januaru dolazi u Beograd

U Srbiji računaju na posetu ruskog predsednika Vladimira Putina u januaru 2019. godine, saopštila je ad,ministracija srpskog predsednika Aleksandra Vučića.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom, koji mu je preneo predlog predsednika Vladimira Putina da poseti Srbiju u januaru.
"Predsednik Vučić je rekao da je izuzetna čast da Srbija ponovo primi predsednika Putina i da će Beograd pokazati punu širinu srpskog gostoprimstva. Sa ambasadorom Čepurinom je dogovoreno da odmah počnu pripreme za posetu ruskog predsednika Beogradu kako bi potvrdili tradicionalno prijateljstvo i bratstvo dve zemlje i bratstvo dva naroda", rekao je Vučić.

Zapaženo je da će uskoro biti održan sastanak rusko-srpske međuvladine komisije za "pripremanje konkretnih zajedničkih projekata u oblasti ekonomske saradnje i u interesu povećanja trgovinskog prometa između Srbije i Rusije i njihovog ekonomskog napretka".

Takođe je saopšteno da su predsednik Srbije i ruski ambasador sagledati rezultate nedavne posete Vučića Moskvi i istakli njen značaj za razvoj sveobuhvatne saradnje dve države.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.