Potpisao je. Putin ima jasan zahtev: I Vagner na meti

Izvor: B92, 26.Avg.2023, 12:13

Potpisao je. Putin ima jasan zahtev: I Vagner "na meti"

Moskva -- Vladimir Putin je potpisao novi dekret kojim se od plaćeničkih grupa, uključujući Vagner koji je bez vođe, zahteva da se zakunu na vernost ruskoj državi.

Predsednička izvršna uredba koja je juče stupila na snagu pokriva plaćenike, dobrovoljce i sve koji su uključeni u "specijalnu vojnu operaciju".

Ovom odlukom nastoji se da se formiraju "duhovne i moralne osnove za odbranu Ruske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Federacije, njene nezavisnosti i ustava", navodi se u saopštenju.

Tekst zakletve uključuje red u kome oni koji je polažu obećavaju da će striktno slediti naređenja komandanata i viših vođa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.