Poslao je Čečene? Putin i Kadirov oči u oči FOTO

Izvor: B92, 28.Jun.2023, 20:28

Poslao je Čečene? Putin i Kadirov "oči u oči" FOTO

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se juče sa čečenskim liderom Ramzanom Kadirovim, priznao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Kadirov je na društvenim mrežama postavio fotografiju sebe i Putina, napisavši da je predsednika obavestio o "socijalno-ekonomskoj situaciji" u republici, "dostignućima" regiona i njegovim budućim perspektivama, prenosi Meduza.

Kadirov je oštro osudio oružanu pobunu.

Kadirovljevo saopštenje ne govori >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ništa o oružanoj pobuni privatne vojne kompanije Vagner pod vođstvom Jevgenija Prigožina, niti o ulozi čečenskih oružanih snaga u njenom suzbijanju. Jevgenij Prigožin je u petak započeo svoj "marš pravde", a Kadirov je sutradan oštro osudio ustanak.

On je Prigožinove postupke nazvao "izdajom" i "ubodom noža u leđa" državi. Nekoliko sati kasnije, čečenske formacije su primećene na putu za Rostov na Donu, koji je tada bio pod kontrolom Vagnerovih snaga.

Peskov nije želeo da kaže ništa o dnevnom redu sastanka niti o čemu su razgovarali Putin i Kadirov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.