Porošenko poslao pismo Putinu

Izvor: B92, 28.Jan.2015, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko poslao pismo Putinu

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko poslao je Vladimiru Putinu pismo u kome zahteva oslobađanje zarobljenika.

On zahteva da se prekinu nemiri u Ukrajini i oslobodi vojni pilot Naša Šavčenko.

„Poslao sam Putinu pismo pre nekoliko dana. Pored zahteva za prekid paljbe u Ukrajini, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zahtevao sam i da se oslobode svi zarobljenici uključujući i Nađu Šavčenko“, rekao je Porošenko za poljske medije.

Nađu Šavčenko su zarobili separatisti u junu prošle godine u Ukrajini i tada je prevezena u Rusiju. Prvo se nalazila na psihijatrijskoj klinici, a potom je prevezena u zatvor. Pre nekoliko dana njen advokat je izjavio da se ona nalazi u veoma lošem stanju.

Porošenko je takođe izjavio da su sankcije uvedene Rusiji veoma efektne jer pomažu stvaranju uslova za uključenje Rusije u pregovore.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Porošenko: Oslobdite zarobljenike!

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jan.2015

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko poslao je Vladimiru Putinu pismo u kome zahtijeva oslobađanje zarobljenika... On zahtijeva da se prekinu nemiri u Ukrajini i oslobodi vojni pilot Naša Šavčenko...''Poslao sam Putinu pismo prije nekoliko dana. Pored zahtjeva za prekid paljbe u Ukrajini,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.