Politika nemačkih vlasti nanosi kolosalnu štetu privredi Nemačke

Izvor: B92, 18.Feb.2024, 15:28

"Politika nemačkih vlasti nanosi kolosalnu štetu privredi Nemačke"

Politika nemačkih vlasti nanosi ogromnu štetu nemačkoj ekonomiji, ocenio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

On je u intervjuu za TV Rusija 24 rekao da se jednostavno gubi konkurentnost nemačke privrede ili je već izgubljena zbog činjenice da je izgrađena na relativno jeftinim ruskim energetskim resursima.

Putin je takođe naglasio da nije Rusija ta koja ograničava izvoz gasa u Evropu, prenosi Interfaks.

"Uvek kažu da Rusija ne daje, Rusija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ograničava. Mi ništa ne ograničavamo, mi smo spremni, dajemo", rekao je Putin.

Ruski predsednik je, govoreći o mogućnosti isporuke gasa Nemačkoj preko gasovoda Severni tok 2 koji nije oštećen, rekao da za to Nemačka treba samo da odvrne ventil, a gas će "početi da dobija" već sutra, ali da nemačka strana to ne želi, prenosi RIA Novosti.

On je dodao da je Zapad prestao da kupuje ruski gas očekujući da će Rusija da propadne brže nego što bi bila naneta šteta zapadnim ekonomijama, ali da se proizvođačka industrija iz evropskih seli u druge zemlje, uključujući SAD, gde su stvoreni povoljniji uslovi i gde su energetski izvori jeftiniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putin: Ukrajina i dalje dobija od Rusije novac za tranzit ruskog gasa u Evropu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2024

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da Ukrajina i dalje dobija od Rusije novac za tranzit ruskog gasa u Evropu, uprkos ratnim sukobima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.