Počela serijska proizvodnja aviona Su-57

Izvor: Vostok.rs, 29.Jul.2019, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela serijska proizvodnja aviona Su-57

Počela je serijska proizvodnja multifunkcionalnog aviona Su-57, navodi se u brošuri povodom 80 godina postojanja "Suhoj" dizajnerskog biroa. "Su-57 je multifunkcionalni vazduhoplovni kompleks pete generacije sa visokim nivoom automatiozvane opreme, slabom uočljivošću, velikim sposobnostima presretanja i uništavanja ciljeva na zemlji. Počela je serijska proizvodnja, te je potpisan dugoročni ugovor s Ministarstvom odbrane za snabdevanje više od 70 aviona", navodi se u publikaciji. Krajem juna ministar industrije i trgovine Denis Manturov izjavio je novinarima da je Ministarstvo odbrane potpisalo ugovor o isporuci 76 letelica. Ranije je predsednik Vladimir Putin, tokom sastanka sa šefovima preduzeća za odbranu, rekao da je neophodno opremiti tri avijacijska puka Vazdušno-kosmičkih snaga avionima Su-57. Su-57 je prvi put poleteo 2010. godine. Kombinacija visoke manevarske sposobnosti sa mogućnošću nadzvučnog leta, kao i modernog kompleksa opreme i niske vidljivosti, prema rečima proizvođača, obezbeđuje superiornost Su-57 u odnosu na konkurente.  

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putinova zver: Počela serijska proizvodnja najmoćnijeg vojnog aviona

Izvor: B92, 29.Jul.2019

Moskva -- Započeta je serijska proizvodnja aviona Su-57, navodi se u brošuri objavljenoj povodom 80. godišnjice Konstruktorskog biroa "Suhoj"..."Višenamenski vazduhoplovni sistem je sistem pete generacije sa visokom inteligencijom opreme, smanjene uočljivosti i velikih granica za presretanje vazdušnih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.