Peskov: Trenutno nema govora o aktiviranju rezervnih snaga u Belorusiji

Izvor: Vostok.rs, 31.Avg.2020, 14:33

Peskov: Trenutno nema govora o aktiviranju rezervnih snaga u Belorusiji

Trenutno nema govora o aktiviranju ruskih rezervnih snaga u Belorusiji, jer je situacija u toj zemlji pod kontrolom, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Želeo bih još jednom da naglasim da trenutno nema govora o aktiviranju te rezerve. Predsednik je takođe na sve načine isticao da se tu radi samo o ekstremnoj situaciji, o situaciji kada ekstremistički elementi pređu na direktnu destabilizaciju. Ali sada vidimo da je stanje pod kontrolom i stoga nema smisla da se govori o tome“, istakao je portparol predsednika Vladimira Putina. Peskov je takođe dodao da, ukoliko dođe do takve situacije, saglasnost Saveta federacije neće biti potrebna, „jer su to obaveze Rusije, koje je ratifikovao parlament“. „U ovom slučaju ni na koji način se nećemo baviti hipotetičkim rezonovanjem. Reč je o sporazumima koje je ratifikovao ruski parlament i koji predviđaju određene obaveze Rusije. Predsednik Putin je imao u vidu te obaveze“, objasnio je Peskov, odgovarajući na pitanje da li je po ruskom zakonu za slanje ruskih policajaca u susednu zemlju neophodna saglasnost Saveta federacije i senatora.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.