Peskov: Putin je uvek jasan u iznošenju crvenih linija za Rusiju

Izvor: Vostok.rs, 16.Jun.2021, 10:54

Peskov: Putin je uvek jasan u iznošenju crvenih linija za Rusiju

Rusija i Sjedinjene Države moraće da "očiste ruševine", saopštio je portparol Kremlja uoči sastanka Vladimira Putina i Džoa Bajdena u Ženevi. "O mnogim pitanjima treba razgovarati da bi se ponovo pokrenuli radni procesi. Da biste razumeli koliko su jake kontradikcije, treba da sednete za pregovarački sto, a to će se dogoditi danas", saopštio je portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, prenose RIA Novosti. Podsetio je da niko ne ograničava vreme komunikacije Putina i Bajdena, te da je veoma teško promeniti dnevni red u pet sati najavljen dan ranije. Takođe je još uvek nejasno da li će lideri razgovarati nasamo. Atmosfera uoči samita u Kremlju se ocenjuje kontradiktornom. S jedne strane, saopštenja Sjedinjenih Država o potrebi "obuzdavanja" Rusije ne ublažavaju situaciju. S druge strane, takođe postoji pozitivna retorika i „to će se uzeti u obzir tokom pregovora“. Putin je uvek jasan u iznošenju „crvenih linija“ za Rusiju, posebno u ovako teškom razgovoru, koji će danas biti sa Bajdenom“, rekao je Peskov. Dodao je da pitanja kontrole naoružanja izlaze iz okvira odnosa Rusije i SAD.   „Strateška stabilnost i kontrola naoružanja, to je toliko osetljiva i složena materija koja izlazi iz okvira naših bilateralnih odnosa. Strateška stabilnost se tiče celog sveta“, rekao je Peskov i podsetio da je produžen sporazum START 3 što je ocenio kao pozitivnu stvar.   „Ali vremena je sve manje i potrebno je početi pregovore što pre. To će biti teški, složeni razgovori“, ukazao je on.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Završen prvi dio sastanka Putina i Bajdena

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jun.2021

ŽENEVA - U Ženevi su danas po podne završeni pregovori predsjednika SAD i Rusije, Džozefa Bajdena i Vladimira Putina, u užem sastavu, izjavio je za RIA Novosti portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.