Izvor: RuskaRec.ru, 15.Mar.2017, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peskov: Putin je ravnodušan prema monarhističkim idejama

Predsednik Vladimir Putin bez optimizma i „veoma ravnodušno” reaguje na ideje o proširenju prava rukovodioca Rusije i uspostavljanju monarhije u Rusiji, izjavio je pres-sekretar šefa ruske države Dmitrij Peskov. Rukovodilac Krima izjavio da je Rusiji potrebna monarhija Peskov je rekao da ne može da iznese lično mišljenje o izjavi predsednika Krima Sergeja Aksjonova, koja je pokrenula diskusiju o obnovi monarhije. „On je slobodan da iznese lično mišljenje”, dodao je Peskov, >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << prenosi „Vzglяd”. Na pitanje da li bi navedeni oblik vladavine mogao da bude uveden na Krimu, Peskov je rekao da je „nemoguće da monarhija postoji u pojedinačnom regionu Ruske Federacije”. Predstavnik Kremlja smatra da je nekorektno i apsurdno pretpostaviti da postoji opasnost da se stavovi Aksjonova odraze na njegovo delovanje na Krimu. „Postoji pravno polje ruske države”, istakao je pres-sekretar predsednika. Aksjonov je ranije izjavio da je u vreme kada pred Rusijom stoje spoljni izazovi neophodno donositi odlučnije mere da bi se izbegla „kolektivna odgovornost”. Prema njegovim rečima, Rusiji je potrebna monarhija. Predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin je izjavio, komentarišući izjavu Aksjonova, da u Rusiji svako ima pravo da iznese svoje stav, ali da ne treba gledati u prošlost.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

Putin uvodi red na Arktiku

Izvor: Vesti-online.com, 15.Mar.2017

Uoči Arktičkog foruma, koji će se održati 29-30. marta, predsednik Vladimir Putin će posetiti Zemlju Franje Josifa. Prema rečima portparola šefa ruske države Dmitrija Peskova, predsednik će razgovarati sa ekolozima i upoznati se sa rezultatima čišćenja ostrva od smeća...Putin je izjavio...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.