Peskov: Nismo dobili informacije o otkazivanju sastanka

Izvor: Vesti-online.com, 29.Nov.2018, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peskov: Nismo dobili informacije o otkazivanju sastanka

Kremlj nije dobio nikakvu zvaničnu unfromaciju o otkazivanju zakazanog sastanka ruskog predsednika Vladimira Putina sa američkim predsednikom Donaldom Trampom u Argentini, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Letimo u Argentinu. Do sada smo samo videli tvit i pisanja medija (o otkazivanju sastanka). Nemamo zvanične informacije - kazao je Peskov za Tass.

Prethodno je američki predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Donald Tramp odlučio da otkaže sastanak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom na marginama samita G20 u Argentini, zbog krize u Ukrajini.

- Na osnovu činjenice da brodovi i mornari nisu vraćeni u Ukrajinu iz Rusije, odlučio sam da bi za sve zainteresovane strane najbolje bilo da otkažem moj ranije zakazan sastanak u Argentini sa predsednikom Vladimirom Putinom - naveo je Tramp na svom nalogu na Tviteru.

On je dodao da se raduje "smislenom samitu" čim se ova situacija reši.

Tramp je prethodno rekao će se verovatno sastati sa Putinom na marginama G20 u Argentini tokom vikenda, uprkos tome što je izrazio nezadovoljstvo sa ruskim akcijama protiv Ukrajine.

- Verovatno ću se sastati sa predsednikom Putinom - rekao je Tramp novinarima dok je napuštao Vašington i krenuo za Argentinu, preneo je Rojters.

- Oni bi voleli da imaju (sastanak). Mislim da je veoma dobro vreme za susret - naveo je Tramp.

On je rekao da će dobiti konačni izveštaj tokom leta o tenzijma u regionu nakon što je Rusija zaplenila ukrajinske brodove u blizini Krima u nedelju.

- Dobiću potpun izveštaj u avionu o tome šta se dogodilo i u skladu sa tim odlučiću šta ću da uradim - rekao je Tramp.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.