Peskov: Beznadežni pokušaji da se utiče na Putina

Izvor: Vostok.rs, 03.Mar.2015, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peskov: Beznadežni pokušaji da se utiče na Putina

03.03.2015. -

Pokušaji da se izvrši pritisak na predsednika Vladimira Putina da promeni svoj stav apsolutno su beznadežni, rekao je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov za RIA Novosti.

„U više navrata smo istakli da su apsolutno beznadežni pokušaji da se izvrši pritisak na Putina da promeni svoj stav", rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje da li Ruska Federacija može da promeni svoj stav zbog zapadnih sankcija.

SAD su zapretile Rusiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << uvođenjem novih sankcija koje će uticati na rusku ekonomiju u slučaju da Sporazum iz Minska ne bude poštovan.

Američki državan sekretar Džon Keri je juče rekao da sankcije imaju značajan uticaj na rusku ekonomiju, ali da to nije dovoljno da se promeni stav Putina.

„Ponovio sam da ruski lideri i separatisti treba hitno da implementiraju Minski sporazum, da ga primenjuju svuda, uključujući Debaljcevo, rejon oko Marijupolja i druga strateška mesta. Ja sam, takođe, naglasio i da, ako do toga ne dođe… Neminovne su posledice koje će uticati na rusku ekonomiju koja svakako ima problema", kazao je on.

Zapadne zemlje su od marta u više navrata uvodile sankcije protiv ruskih političara, privrednika i kompanija zbog položaja Rusije u Ukrajini.

Poslednji takav slučaj desio se u decembru kada je predsednik SAD Barak Obama najavio ekonomsku blokadu na Krimu, a na spisku sankcionisanih su se našla imena poznatih ličnosti sa Krima i istočne Ukrajine.

Ruski predsednik je 6. avgusta potpisao ukaz kojim je ograničio ili zabranio uvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda i sirovina iz zemalja koje su uvele sankcije Rusiji zbog situacije u Ukrajini. Na listi se nalaze govedina, svinjetina, voće, živina, sirevi i mlečni proizvod, orasi, ali i drugi proizvodi.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

sputnik
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Keri: Samo sankcije nisu dovoljne da Putin popusti

Izvor: Vostok.rs, 03.Mar.2015

03.03.2015. -..U svetlu mirovnog procesa u Ukrajini nastavlja se pokušaj da se vrši pritisak na Vladimira Putina...Ipak, prema izjavi pres-sekretara predsednika Rusije Dmitrija Peskova svi pokušaji pritiska na ruskog predsednika su beznadežni. On je tako prokomentarisao reči državnog sekretara...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.