PUTIN se obratio javnosti i POSLAO SNAŽNE PORUKE! (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 01.Mar.2018, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTIN se obratio javnosti i POSLAO SNAŽNE PORUKE! (VIDEO)

Obraćanje naciji!

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas, u svom redovnom godišnjem govoru o stanju nacije, da bi trebalo da Rusija prepolovi siromaštvo u narednih šest godina.

"Moramo da rešimo jedan od ključnih zadataka u deceniji koja dolazi - da osiguramo siguran, dugoročni rast realnih prihoda građana, i za šest godina, da smanjimo barem na pola stepen siromaštva", istakao je >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Putin, prenela je agencija Tas s.

Foto: Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Prema ruskom predsedniku, ceo sistem socijalne pomoći treba da se zasniva "na principima pravednosti i ciljanja".

Pomoć treba da bude obezbeđena za one građane i porodice kojima je ona zaista neophodna, dodao je Putin.

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Putin je rekao da razmatra da izdvoji 60 milijardi dolara za sprovođenje demografskih mera u Rusiji u narednih šest godina. To je, kako je rekao, za 40 odsto više nego u prethodnih šest godina.

Rusija mora da postane svetski centar za obradu i skladištenje podataka, istakao je Putin.

Uz pomoć naprednih komunikacija otvorićemo za naše ljude sve mogućnosti digitalnog sveta, rekao je Putin i dodao da će do 2024. godine biti omogućen brz pristup internetu širom Rusije, prenela je ruska agencija.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas u obraćanju naciji da je Rusija testirala čitav niz novog strateškog nuklearnog naoružanja koje protivnička strana nije u stanju da presretne.

;feature=youtu.be

Pomenuo je i podvodni dron velike brzine koji ima interkontinetalni domet, novu hipersoničnu interkontinentalnu raketu "Avangard" koja leti 20 puta brže od zvuka i "udara poput meteora", još jednu raketu koju na Zapadu zovu "Satana" i sistem hipersoničnih raketa "Kinžal".

On je takođe rekao da Rusija pravi nebalistički sistem kome nijedan raketni odbrambeni kompleks neće moći da se suprotstavi.

"Počeli smo sa stvaranjem nove vrste strateškog naoružanja koje neće pratiti balističke putanje dok se kreće ka ciljevima, što znači da će kompleksi protivraketne odbrane biti beskorisni i besmisleni u borbi protiv takvog oružja", istakao je Putin, prenela je agencija Tas s.

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Predsednik Rusije izrazio je uverenje da će pokazivanje sposobnosti ruskih oružanih snaga bilo kog "agresora spustiti na zemlju".

"Nadam se da će sve što je danas rečeno spustiti potencijalnog agresora na zemlju", rekao je Putin u godišnjem govoru o stanju nacije.

Putin je istakao da neprijateljski koraci protiv Rusije, kao što je raspoređivanje protivraketnog sistema kojim se NATO približava ruskim granicama, postaju neefikasni iz vojne perspektive i nerazumno skupi sa finansijske tačke gledišta.

"Sve to na kraju (postaje) besmisleno za one koji to iniciraju i rade", zaključio je ruski predsednik.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.