PUTIN ZABRINUT: Neke zemlje su OBJAVILE RAT ruskom jeziku (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2019, 02:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTIN ZABRINUT: Neke zemlje su OBJAVILE RAT ruskom jeziku (FOTO)

Negde to postaje zvanična politika

Ruski predsednik Vladimir Putin zabrinut je zbog toga što su rusofobi u pojedinim zemljama, kako kaže, objavili rat ruskom jeziku želeći da smanje njegovu zastupljenost u svetu i istisnu ga na periferiju.

- Ovih dana smo suočeni sa pokušajima veštačkog, nepristojnog i neselektivnog smanjivanja prostora za ruski jezik širom sveta i njegovog istiskivanja na periferiju - rekao je danas Putin na sastanku Saveta za ruski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jezik, preneo je TAS S.

Putin je dodao i da je opšte poznato da su različiti marginalni pojedinci i agresivni nacionalisti takođe prilično aktivni u tom pogledu.

- Nažalost, u nekim zemljama to postaje zvanična politika - rekao je Putin.

Prema njegovom mišljenju, iza ove politike se nalazi isti pritisak i direktno kršenje ljudskih prava, uključujući pravo korišćenja maternjeg jezika, kulture i istorijskog pamćenja.

- Mi, naša država, snosimo posebnu odgovornost za očuvanje, razvoj i širenje ruskog jezika i ruske književnosti - rekao je Putin.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.