PUTIN U BORBI PROTIV TERORIZMA Telekomi tri godine čuvaju podatke o svim razgovorima i porukama

Izvor: Blic, 07.Jul.2016, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTIN U BORBI PROTIV TERORIZMA Telekomi tri godine čuvaju podatke o svim razgovorima i porukama

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas novi paket zakona protiv terorizma, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Ove dokumente 24. juna je usvojila Državna Duma, a 29. juna ih je odobrio i Savet federacije, odnosno gornji dom parlamenta.

Nova zakonska rešenja obavezuju telekome da čuvaju u periodu od tri godine podatke o primanju, prenošenju, isporuci ili obradi razgovora, tekstualnih poruka, slika, audio ili video snimaka. Najveći pojedinačni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << fajlovi sa porukama, slikama, audio i video sadržajem moraće da se čuvaju šest meseci, a operateri će morati da dostave te informacije službama bezbednosti na njihov zahtev.

U krivični zakon uvedena je odredba "međunarodni terorizam", kao delo protiv mira i bezbednosti čovečanstva, za šta je predviđena i kazna doživotnog zatvora. Javni pozivi na terorizam ili javno opravdavanje terorizma na internetu kažnjavaće se sa milion rubalja (15.620 dolara) i zatvorom od pet do sedam godina.

Uvedene su i kazne za neprijavljivanje priprema za izvršenje terorističkih dela, pooštrene su i kazne za organizovanje ilegalne naoružane formacije ili učešće u njenom radu, uključujući inostranstvo, a nove su i odredbe o kažnjavanju lica koja regrutuju ili podstiču druge osobe na masovne nerede.

Mnoge odredbe antiterorističkog paketa u inicijalnoj verziji su izazvale kontroverze u društvu i među parlamentarcima.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin obavezao operatere da čuvaju informacije o komunikacijama korisnika tri godine

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Jul.2016

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je danas paket izmena antiterorističkih zakona, koji obavezuje operatere mobilne telefonije da čuvaju podatke o telefonskim pozivima, porukama, fotografijama, zvučnim i video komunikacijama korisnika na teritoriji Rusije tokom tri godine, a o njihovom sadržaju...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.