PUTIN RAZGOVARAO SA SAUDIJSKIM PRESTOLONASLEDNIKOM: Ove teme su bile u fokusu dvojice lidera

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jun.2023, 22:40

PUTIN RAZGOVARAO SA SAUDIJSKIM PRESTOLONASLEDNIKOM: Ove teme su bile u fokusu dvojice lidera

Putin i saudijski prestolonaslednik takođe su temeljno razmotrili tematiku osiguravanja stabilnosti na globalnom tržištu energenata.

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, razgovarao je telefonom sa prestolonaslednikom Saudijske Arabije, Muhamedom bin Salmanom el Saudom, o aktuelnim pitanjima višestrane rusko-saudijske saradnje, saopštila je pres-služba Kremlja.

Tokom razgovora pažnja je bila posvećena merama za dalje jačanje trgovinsko-ekonomskih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << veza, realizaciji perspektivnih zajedničkih projekata u oblastima investicija, transportne logistike i energetike.

Putin i saudijski prestolonaslednik takođe su temeljno razmotrili tematiku osiguravanja stabilnosti na globalnom tržištu energenata.

- Obe strane su visoko ocenile nivo saradnje u okviru "OPEK plus" koja omogućava da se preduzimaju pravovremeni i efikasni koraci za održavanje ravnoteže između ponude i potražnje za naftom. Konstatovan je značaj dogovora postignutih na nedavnom ministarskom sastanku u Rijadu - saopštio je Kremlj.

Ranije je saopšteno da će organizacija "OPEK plus" od 2024. godine, smanjiti ukupan obim proizvodnje nafte za još oko 1,4 miliona barela dnevno.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Putin i Mohamed bin Salman razgovarali su o stabilnosti na energetskom tržitu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jun.2023

Predsednik Rusije Vladimir Putin i prestolonaslednik Saudijske Arabije Mohamed bin Salman Al Saud u telefonskom razgovoru razmotrili su obezbeđenje stabilnosti na globalnom energetskom tržištu, prenosi pres-služba Kremlja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.