PUTIN PRIHVATIO PREDLOG ZELENSKOG! Spreman je da se sastane sa ukrajinskim liderom, ali pod jednim uslovom

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2021, 18:16

PUTIN PRIHVATIO PREDLOG ZELENSKOG! Spreman je da se sastane sa ukrajinskim liderom, ali pod jednim uslovom

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski pozvao je u utorak predsednika Rusije Vladimira Putina da se sastanu bilo gde u Donbasu

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je spreman da u bilo kom pogodnom trenutku u Moskvi razgovara o bilateralnim odnosima sa ukrajinskim liderom Vladimirom Zelenskim. Prema rečima šefa države, ako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Zelenski želi da započne obnavljanje odnosa sa Rusijom, Moskva će to samo pozdraviti.

- Ako se radi o razvoju bilateralnih odnosa, slobodno. Primićemo predsednika Ukrajine u Moskvi u bilo koje vreme koje mu odgovara - odgovorio je Putin na zahtev novinara da prokomentariše predlog ukrajinskog predsednika da se sastanu na teritoriji Donbasa.

Na početku sastanka sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom ruski lider je dodao da je ukrajinsko rukovodstvo preduzelo mnogo koraka koji uništavaju odnose sa Rusijom.

- U poslednje vreme aktuelno rukovodstvo Ukrajine preduzelo je mnogo koraka koji uništavaju rusko-ukrajinske odnose - odgovorio je Putin na pitanje novinara.

- Mnogo je koraka usmerenih na uništavanje naših odnosa, zbog čega, naravno, možemo samo da žalimo - dodao je Putin.

Prema njegovim rečima, to se tiče niza problema u bilateralnim odnosima, odnosa prema Ruskoj pravoslavnoj crkvi i prema ruskom jeziku.

- Ali ako predsednik Zelenski želi da započne obnavljanje ovih odnosa, mi ćemo to samo pozdraviti - naglasio je Putin.

Predsednik je dodao da su predlozi za premeštanje kontakt grupe za Donbas iz Minska slični pokušaju izbegavanja stvarnog rešenja problema. Ako Zelenski želi da razgovara o pitanjima Donbasa, treba prvo da se sastane sa rukovodstvom Donjecka i Luganska, a tek posle i sa rukovodstvom Rusije, naveo je Putin.

.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin pozvao Zelenskog u Moskvu

Izvor: Vostok.rs, 22.Apr.2021

Predsednik Vladimir Putin reagovao je na izjavu ukrajinskog kolege Vladimira Zelenskog, koji ga je ranije pozvao na sastanak. Predsednik Putin je rekao da, ako predsednik Ukrajine želi da obnovi odnose, spreman je da ga primi u Moskvu u bilo koje pogodno vreme. Putin je istovremeno dodao da ako...

Nastavak na Vostok.rs...

ZELENSKI ĆE IPAK IMATI SASTANAK U DONBASU? Problem za ukrajinskog lidera je što to neće biti sa Putinom

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2021

Predsednik Rusije Vladimir Putin odgovorio je da sa ukrajinskim liderom u bilo kom trenutku u Moskvi može da razgovara o bilateralnim odnosima..Lider samoproglašene Luganske i Donjecke Narodne Republike Leonid Pasečnik i Denis Pušilin izjavili su da su spremni da se sastanu sa ukrajinskim predsednikom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.