PUTIN OCENIO SPOSOBNOSTI RUSIJE U VREME PANDEMIJE: Njegove reči iznenadile su svetsku javnost!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Okt.2020, 19:28

PUTIN OCENIO SPOSOBNOSTI RUSIJE U VREME PANDEMIJE: Njegove reči iznenadile su svetsku javnost!

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je Rusija u vreme pandemije virusa korona bolje od drugih zemalja mobilisala zdravstvene resurse.

Na sednici Saveta za kulturu i umetnost izneto je mišljenje da je optimizacija zdravstvene zaštite dovela do manjka mesta u bolnicama u vreme pandemije. Ruski lider je reagovao, rekavši da je jednostavno besmisleno da postoji veliki broj kreveta u infektivnim klinikama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kada nema pandemije.

Prema njegovom mišljenju, "Rusija je, verovatno, kao nijedna druga zemlja u svetu, pokazala sposobnost da mobiliše neophodne resurse".

- Niko nije uspeo da tako efikasno i brzo pripremi neophodan broj kreveta, pritom ne samo za osobe sa teškom kliničkom slikom, nego i za pacijente sa lakšim i srednje teškim kliničkim slikama. To nema nigde u svetu - istakao je ruski predsednik.

On je kao primer naveo Veliku Britaniju, gde u bolnice ne primaju pacijente zaražene koronom sa lakšom kliničkom slikom.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.