PUTIN MENJA EVROPU! Rusija i Belorusija prave savez kakav svet nije video

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2023, 17:21

PUTIN MENJA EVROPU! Rusija i Belorusija prave savez kakav svet nije video

Tektonska promena u Evropi.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da Rusija i Belorusija spremaju koncept bezbednosti svog saveza, koji će, pored ostalog, obuhvatiti spoljne izazove. 

On je istakao da je od velikog značaja to što je "pitanje početka pripreme koncepta bezbednosti Savezne države, stavljeno na dnevni red današnjeg zasedanja", preneo je Sputnik. 

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - Ovaj dokument treba da formuliše fundamentalne zadatke naše saradnje u svetlu rastuće napetosti na spoljnim granicama naših država i rata sankcijama i informacionog rata, koji je protiv nas pokrenut - istakao je ruski lider na sastanku Vrhovnog državnog saveta Saveza Rusije i Belorusije.

Naveo je da Moskva i Minsk nameravaju da prošire saradnju u odbrambenoj i vojno-tehničkoj sferi. 

- Rusija i Belorusija izgrađuju i nastaviće svoju saradnju u oblasti odbrane i bezbednosti i proširuju saradnju u vojno-tehničkoj sferi, što odgovara osnovnim interesima naših zemalja i naroda -  rekao je on i dodao da je to zaista važno s obzirom na tešku aktuelnu međunarodnu situaciju. 

 Prema njegovim rečima, Rusija i Belorusija nameravaju da jačaju veze sa zemljama koje žele da sarađuju. 

On je ocenio da su Rusija i Belorusija uspele mnogo da postignu u integraciji i da je saradnja dve zemlje ojačana i u odbrambenoj sferi, kao i da dve zemlje spaja tradicionalno prijateljstvo i zajedničke kulturne, duhovne i moralne vrednosti.

Više vesti o ruskom predsedniku možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.