PUTIN IZDAO NAREĐENJE! Rusija sprema najsavremenije naoružanje! EVO o čemu je reč!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Avg.2023, 15:01

PUTIN IZDAO NAREĐENJE! Rusija sprema najsavremenije naoružanje! EVO o čemu je reč!

Neophodno je procentualno povećati proizvodnju najnovijih vrsta naoružanja

Ruski predsednik Vladimir Putin je na sastanku sa generalnim direktorom korporacije "Rosteh" Sergejem Čemezovim pozvao na povećanje proizvodnje najsavremenijeg naoružanja koje proizvodi državna korporacija.

- - rekao je Putin, prenosi Sputnjik.

- Upravo na tome i radimo - istakao je Čemezov. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Putin je naglasio da se radi, između ostalog, o letelicama.

- Znate o čemu govorim: o Lansetima (dronovima) itd. I Kub i Lanset su pokazali svoju efikasnost: kao prvo, udara snažno, svaka tehnika, između ostalog strane proizvodnje, ne da gori, već eksplodira i municija. Obećali su mi proizvođači da će povećati proizvodnju. Oni ispunjavaju obećanje, ali treba još povećati - objasnio je šef ruske države.

Prema rečima Čemezova, Ruska vojna tehnika koja učestvuje u specijalnoj vojnoj operaciji 90 odsto je proizvedena u fabrikama "Rosteha".

On je istakao da se radi o artiljerijskim sistemima, oklopnoj tehnici, transportnim helikopterima i borbenoj avijaciji, različitoj municiji, tenkovima T-90 Proriv, raketnim sistemima Iskander i hipersoničnim raketnim kompleksima Kindžal, helikoptera Ka-52, Mi-28, avionima Su-57 i Su-35.

Pored toga, holding „Helikopteri Rusije“, deo „Rosteha“ povećao je proizvodnju helikoptera dva puta: sa 134 jedinice iz 2021. godine do 296 prošle godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Povećati proizvodnju najnovijeg oružja

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Avg.2023

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin je na sastanku sa generalnim direktorom korporacije "Rosteh" Sergejem Čemezovim pozvao na povećanje proizvodnje najsavremenijeg naoružanja koje proizvodi državna korporacija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.