PUTIN I BAJDEN PONOVO OČI U OČI: Peskov otkrio kada će se dvojica lidera sastati

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2021, 14:03

PUTIN I BAJDEN PONOVO OČI U OČI: Peskov otkrio kada će se dvojica lidera sastati

Šefovi država održali su samit u Ženevi u junu ove godine

Sastanak ruskog predsednika Vladimira Putina i američkog Džoa Bajdena moguć je u jednom formatu ili drugom do kraja godine, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je, na konferenciji za novinare, rekao da su pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov i zamenik američkog državnog sekretara za politička pitanja Viktorija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Nuland na svom nedavnom sastanku razgovarali o "različitim opcijama i da je postignuto izvesno razumevanje", prenosi ruska agencija Tas s.

- Obavestićemo vas kada budu finalizovane u pogledu formata i datuma - rekao je Peskov.

Upitan da li je takav sastanak moguć ove godine, Peskov je rekao da "jeste realističan u jednom ili drugom formatu. Obavestićemo vas unapred".

Na plenarnoj sednici Ruske nedelje energije 14. oktobra, ruski predsednik je pomenuo da se Nuland tokom posete Moskvi dotakla mogućnosti kontakata na najvišem nivou.

Putin i Bajden održali su 16. juna samit u Ženevi. Bio je to njihov prvi susret "oči u oči", kao i prvi samit Rusija-SAD od 2018. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KREMLJ PORUČIO: Sastanak Putin-Bajden moguć do kraja godine, razmatrane različite opcije, postignuto izvesno razumevanje

Izvor: Kurir, 20.Okt.2021

Sastanak ruskog predsednika Vladimira Putina i američkog Džoa Bajdena moguć je u nekom formatu do kraja godine, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Nastavak na Kurir...

Za decembar planirana velika konferencija za novinare predsednika Putina

Izvor: Vostok.rs, 21.Okt.2021, 09:14

U decembru je planirana velika konferencija za novinare predsednika Vladimira Putina, rekao je za RIA Novosti portparol predsednika, Dmitrij Peskov. "Fokusiramo se na decembar. Događaj se neće kombinovati sa drugim formatima", dodao je Peskov. "Ove godine već je održana `Direktna linija`....

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.