PUTIN HITNO REAGOVAO: Optužio Ukrajinu za opasne akcije, Erdoganu poručio - ovo je jedini način da se tenzije smire

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Apr.2021, 17:53

PUTIN HITNO REAGOVAO: Optužio Ukrajinu za opasne akcije, Erdoganu poručio - ovo je jedini način da se tenzije smire

Tenzije se ne smiruju od kraja februara

Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je danas Ukrajinu za "opasne provokativne akcije" u istočnom regionu Donbas tokom razgovora sa turskim kolegom Tajipom Redžepom Erdoganom, preneo je Kremlj.

Dvojica lidera su razgovarali o mogućoj zajedničkoj proizvodnji Sputnjika V, preneo je TAS S.

Jedna od tema razgovora bila je i kriza u Ukrajini a na molbu turskog predsednika Putin je izložio ruski pristup za rešenje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovog pitanja.

U tom kontekstu, istaknuto je da kompleks mera iz Minska iz 2015. godine nema alternativu kao osnova za rešavanje krize.

Putin i Erdogan su izrazili spremnost da povećaju saradnju u borbi protiv kovida.

Podsetimo, situacija u Donbasu zaoštrila se krajem februara. U regionu se praktično svaki dan beleži razmena vatre, uključujući uz upotrebu minobacača i bacača granata. Strane se međusobno optužuju za pogoršanje situacije.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski juče je posetio Donbas, gde je obišao položaje ukrajinske vojske. On je istakao da je situacija u tom regionu napeta.

Ranije danas, delegacija Sjedinjenih Američkih Država na čelu sa vojnim atašeom u Kijevu Britani Stjuart posetila je područje vojnih operacija u Dobasu i upoznala se sa operativnom situacijom, saopštila je pres-služba štaba Ujedinjenih snaga Ukrajine.

Prethodno je Stjuartova optužila Rusiju za "neprestanu agresiju" protiv Ukrajine. Rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da "pomenuta izjava nosi sadrži tvrdnje, provokativne je priurode i podstiče ukrajinsku stranu na nasilno rešavanje unutrašnjeg sukoba u Donbasu".
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin optužuje

Izvor: B92, 09.Apr.2021

Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je danas Ukrajinu za "opasne provokativne akcije" u istočnom regionu Donbas...On je to učinio tokom razgovora sa turskim kolegom Tajipom Redžepom Erdoganom, preneo je Kremlj...Dvojica lidera su razgovarali o mogućoj zajedničkoj proizvodnji vakcine sputnjik...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.