PRIGOŽIN SE OGLASIO! Odgovorio Putinu: Nemamo plan da se predamo

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2023, 12:03

PRIGOŽIN SE OGLASIO! Odgovorio Putinu: "Nemamo plan da se predamo"

Osnivač i komandant Vagnera Jevgenij Prigožin odgovorio je na naredbu i optužbe ruskog predsednika Vladimira Putina.

Prigožin se u najnovijoj poruci obratio Vladimiru Putinu i poručio mu da nije u pravu što ga optužuje za izdaju.

Dodao je da Vagnerovci nemaju plan da se predaju, što je Putin tražio.

- Rusi ne žele više zemlju u kojoj su korupcija, laži, birokratija - rekao je Prigožin.

Ruski predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vladimir Putin je u obraćanju javnosti rekao da je Prigožinov pokušaj državnog udara nož u leđa svim trupama i građanima Rusije.

- Ovo je izdaja. Mi se borimo protiv anarhije i kapitulacije. Ova pobuna je smrtonosni udarac za nas, i za sve naše ljude. Mere koje ćemo preduzeti biće veoma oštre, i svi odgovorni će biti izvedeni pred lice pravde - kazao je predsednik Rusije.

Putin ističe da su sve bezbednosne službe dobile naređenja, i da je u Moskvi bezbedno, ali je u Rostovu situacija komplikovana.

- Kao glavnokomandujući, ali i građanin Rusije, činim sve da uspostavimo red. Oni koji su se pobunili su izdali Rusiju, i pozivam ih da prestanu da uzimaju učešće u oružanom konfliktu - rekao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prigožin prvi put direktno protiv Putina: Mi smo patriote, a oni koji su protiv nas su oni koji su se okupili oko kopiladi

Izvor: Danas, 24.Jun.2023

Vođa militantne grupe Vagner Jevgenji Prigožin smatra da je predsednik Rusije Vladimir Putin „duboko pogrešio“.

Nastavak na Danas...

Ko je kuvar koji je Putinu pripremio puč za doručak?

Izvor: Danas, 24.Jun.2023

U Rusiji je u toku, kako mnogi tvrde, pokušaj državnog udara, budući da se paravojna formacija Vagner pobunila protiv ruskog predsednika Vladimira Putina.

Nastavak na Danas...

Prigožin odgovorio Putinu: Nemamo namjeru da se predamo

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jun.2023

ROSTOV NA DONU - Osnivač i komandant Vagnera Jevgenij Prigožin odgovorio je na naredbu i optužbe ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.