POSTIGLI SMO KOMPROMIS Pao dogovor Rusije i Amerike - hitno se oglasio Putin

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2022, 17:30

"POSTIGLI SMO KOMPROMIS" Pao dogovor Rusije i Amerike - hitno se oglasio Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas da su dalje razmene zatvorenika između SAD i Rusije moguće i da se nastavlja kontakt dve obaveštajne službe.

Putin je govorio na konferenciji za novinare u Biškeku, prestonici Kirgistana, dan nakon što su SAD oslobodile ruskog trgovca oružjem Viktora Buta u zamenu za američku košarkašicu Britni Grajner, a upitan je da li će doći do drugih razmena na šta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je odgovorio pozitivno, prenosi Rojters. "Da, sve je moguće", odgovorio je Putin i naveo:

- Kontakti dve obaveštajne službe u stvari nikad nisu ni stali. Postigli smo kompromis, i ne odbacujemo nastavak zajedničkog rada u budućnosti.

- Rusija i dalje drži Pola Vilana, američkog marinca veterana koji je osuđen za špijunažu 2020. godine u procesu koji je SAD ocenila kao nepravedan i netransparentan- navodi Rojters.

Ruska novinska agencija Interfaks izvestila je u četvrtak da će se nastaviti razgovori Vašingtona i Moskve o oslobađanu Vilana, citirajući izjave Vilanovog advokata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Moguće još razmena zatvorenika između SAD i Rusije

Izvor: Danas, 09.Dec.2022

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je moguće da će biti još razmena zatvorenika između Rusije i SAD.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.