Optužnice Čečenima za ubistvo Nemcova

Izvor: B92, 29.Dec.2015, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnice Čečenima za ubistvo Nemcova

Moskva -- Ruski istražitelji pronašli su dokaze pomoću kojih će optužiti petoricu muškaraca za ubistvo Borisa Nemcova, jednog od najvećih kritičara Vladimira Putina.

Ruski istražni komitet je saopštio da će istražitelji u januaru podneti konačnu optužnicu protiv petorice muškaraca, dok je osumnjičeni organizator ubistva ruskog opozicionara i dalje na slobodi.

Nemcov, najveći Putinov protivnik, ubijen je 27. februara neposredno ispred Kremlja. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Zbog sumnje da su umešani u njegovo ubistvo uhapšeno je pet Čečena, ali je ostalo nerazjašnjeno ko je naručio napad.

Glavni osumnjičeni za ubistvo Nemcova bio je viši oficir u snagama bezbednosti čečenskog lidera Ramzana Kadirova.

Porodica Borisa Nemcova peticijom se obratila istražiteljima da razmotre mogućnost da je Kadirov umešan u ubistvo.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NAĐENI DOKAZI ZA UBISTVO RUSKOG OPOZICIONARA: Petorica uskoro na optuženičkoj klupi

Izvor: Kurir, 29.Dec.2015

Ruski istražitelji pronašli su dokaze pomoću kojih će optužiti petoricu muškaraca za ubistvo Borisa Njemcova, jednog od glavnih kritičara režima ruskog predsednika Vladimira Putina, prenele su danas agencije...Ruski istražni komitet danas je saopštio da će istražitelji u januaru podneti konačnu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.