Opozicionar Navaljni i dalje razmenjuje poruke na internetu

Izvor: Blic, 01.Apr.2014, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicionar Navaljni i dalje razmenjuje poruke na internetu

Rusko tužilaštvo upozorilo je da se i dalje razmenjuju onlajn informacije od opozicionara i blogera Alekseja Navaljnog, koji je u kućnom pritvoru i pod zabranom korišćenja interneta, saopštile su danas njegove pristalice.

Navaljni, čiji je popularni blog i tviter nalog korišćen u protestnom pokretu protiv predsednika Vladimira Putina, od februara je u kućnom pritvoru zbog istrage za proneveru i uskraćen mu je pristup internetu.

Međutim, njegove pristalice >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nastavile su da pišu na njegovom blogu Lajv žurnal (Live Journal) i da tvituju u njegovo ime, što iritira ruske vlasti.

U pismu objavljenom na blogu Navaljnog, navodno upućenom jednom ruskom internet provajderu, moskovsko tužilaštvo se žali da grupe povezane sa Navaljnim i dalje objavljuju informacije u njegovo ime.

U pismu tužilaštva se ne identifikuje ko to čini, ali se navodi da je reč o povredi pravila kućnog pritvora, naročito zato što poruke postavljene na internetu pozivaju Ruse da prisustvuju protestnim mitinzima.

"Poruke... sadrže pozive na učešće u masovnim javnim akcijama kojima se narušava javni red", navodi se u pismu i dodaje da stranice Navaljnog na Fejsbuku, glavnoj ruskoj socijalnoj mreži Vkontakte, Tviteru i Lajv žurnalu "formiraju mišljenje čitalaca".

Poslovni dnevnik Vedomosti javio je da su slična pisma poslata kompanijama koje kontrolišu sajtove ruskih društvenih mreža.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.