On je Putinov naslednik i ima strašnu poruku: Spremite se za haos

Izvor: B92, 19.Feb.2024, 22:49

On je Putinov naslednik i ima strašnu poruku: "Spremite se za haos"

Nikolaj Patrušev, sekretar ruskog Saveta bezbednosti, optužio je Zapad za podsticanje sukoba širom zemlje.

On je upozorio da bi se ruski susedi na Kavkazu uskoro mogli suočiti sa "haosom".

Patrušev je radio zajedno sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u KGB-u u Sankt Peterburgu.

Poznat je po zagovaranju tvrdokorne politike Kremlja i dao je nekoliko intervjua ruskim novinama opravdavajući Putinovu odluku da pokrene invaziju na Ukrajinu u punom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obimu.

Patrušev se proglašava kao najverovatniji kandidat za naslednika ruskog predsednika.

Patrušev je upozorenje izneo 16. februara u Biškeku, glavnom gradu Kirgistana, tokom sastanka sekretara Saveta bezbednosti o pitanjima Avganistana.

On je optužio Zapad da podstiče sukobe, na primer u Ukrajini, i na Bliskom istoku, kako bi održao svoju globalnu dominaciju, sugerišući da Vašington ima koristi od ovog "haosa".

"Naš sastanak se odvija u pozadini neviđenog zaoštravanja međunarodne situacije. Razlog za to je želja Zapada da održi svoju dominaciju u svetskim poslovima po svaku cenu", rekao je Patrušev, prenose ruski državni mediji.

"U isto vreme, Vašington je uveren da je u uslovima opšteg haosa to zgodnije uraditi. Da bi postigli svoje ciljeve, zapadnjaci su spremni na sve", dodao je on.

"Najupečatljiviji primer je sukob koji je u toku u Ukrajini, kroz čije ruke je globalni Zapad želeo da nanese strateški poraz Rusiji“, naveo je Petrušev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.