Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Jan.2015, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland razgovarao s Putinom i Merkel o krizi u Ukrajini

Francuski predsednik Fransoa Oland izrazio je "veliku zabrinutost" zbog pogoršanja situacije u Ukrajini zbog čega je odvojeno sinoć telefonom razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, rečeno je agenciji Frans pres u Jelisejskoj palati.

"Veoma zabrinut, predsednik je razgovarao s Vladimirom Putinom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << i Angelom Merkel, insistirajući na potrebi da se hitno prekine sa napadima i da se okonča ta dramatična situacija", naveo je izvor iz Jelisejske palate.

Oland se veoma odlučno zauzeo za potrebu da se hitno prekine sa upotrebom sile što je stav koji sa njim deli Angela Merkel, dodao je izvor.

Trideset civila ubijeno je u subotu u Marijupolju, strateškoj luci na istoku Ukrajine, u napadima za koje se krive proruski separatisti.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oland i Merkelova zabrinuti zbog dramatične situacije u Ukrajini

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jan.2015

Francuski predsednik Fransoa Oland izrazio je, u odvojenim telefonoskim razgovorima sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i nemačkim kancelarem Angelom Merkel, veliku zabrinutost zbog pogoršanja situacije u Ukrajini...- Francuski predsednik je veoma zabrinut. On je sinoć u razgovoru sa predsednikom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Oland sa Putinom i Merkelovom o UKR

Izvor: B92, 27.Jan.2015

Francuski predsednik Fransoa Oland razgovarao je telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel o krizi u Ukrajini...On je tom prilikom insistirao na neophodnosti hitnog okončanja agresije, preneli su francuski mediji pozivajući se na izvore u Jelisejskoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.