Oglasio se Kremlj: Tačno – Putin je to uradio

Izvor: B92, 07.Feb.2024, 13:05

Oglasio se Kremlj: Tačno – Putin je to uradio

Moskva -- Američki novinar Taker Karlson intervjuisao je u utorak ruskog predsednika Vladimira Putina, saopštio je danas potparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"On (Karlson) ima stav koji se razlikuje od ostalih, on ni na koji način nije proruski, nije proukrajinski, već je pre proamerički. Ali, u najmanju ruku, bitno se razlikuje od stava tradicionalnih anglosaksonskih medija", rekao je Peskov o tome zašto je Putin dao intervju ovom novinaru.

Taker Karlson ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << danas je potvrdio da je došao u Moskvu zbog planiranog intervjua sa ruskim predsednikom, iako se u Rusiji nalazi već nekoliko dana.

"Ovde (u Moskvi) sam zbog intervjua sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. To radimo zato što je to naš posao. Mi se bavimo novinarstvom. Naša dužnost je da informišemo ljude", rekao je Karlson u video-snimku objavljenom na društvenoj mreži X.

On je dodao da je rat u Ukrajini "ljudska katastrofa" u kojoj je pobijena čitava generacija Ukrajinaca, a da većina Amerikanaca nije dovoljno obaveštena o tom sukobu.

Prema rečima Karlsona, Vašington je dva puta pokušao da sabotira intervju, što je sekretarka za štampu Bele kuće Karin Žan Pjer demantovala.

Istovremeno, novinar je pojasnio da je vlasnik društvene mreže X Ilon Musk obećao da neće blokirati razgovor sa Putinom kada bude objavljen na toj platformi, prenose RIA Novosti.

Najava razgovora Putina sa Takerom Karlsonom dobila je više od 60 miliona pregleda za trinaest sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.