Od Putina stiže puna podrška suverenitetu SRB po pitanju KiM

Izvor: Vesti-online.com, 27.Dec.2018, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od Putina stiže puna podrška suverenitetu SRB po pitanju KiM

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović je izjavio danas da od predsednika Rusije Vladimira Putina, tokom posete Beogradu 17. januara, možemo da očekujemo punu podršku suverenitetu i integritetu Srbije po pitanju KiM.

- Izvanredno je što Putin ponovo dolazi u Srbiji, bilo već puno susreta i poseta i to je izvanredna element u našoj saradnji - rekao je Popović gostujući na Pinku.

Istakao je da je Putin mnogo puta rekao da će Rusija podržati >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << svaki kompromis koji je zansovan na Rezoluciji 1244 i Ustavu Srbje.

- Ali, možemo da očekujemo i podršku svim Srbima koji žive na KiM da ostanu tu da žive - rekao je Popović.

Rekao je Popović da će tokom posete biti na stolu i mnogo ekonomskih sporazuma i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić lično angažovan oko toga.

Popović kaže da će biti potpisano i nekoliko sporazuma i u oblasti inovacija i digitalizaicije i istakao da je Putin to stavio i u Rusiji na prvo mesto i da lično predsedava državnom komisijom za inovacije i digitalizaciju.

Govoreći o KiM, Popović je naglasio da je Briselski sporazum zaista sahranjen i dodao da je to ranije i rekao.

- Od njega nije ništa ostalo. Srbija je zaista bila bila veoma kooperativna, sve je ispunila što je dogovoreno, dok Albanci nisu bukvalno ništa nisu uradili. Tako da se ta koordinacija iz EU obesmislila. Rekao sam posle uvođenja taksi i formiranja tzv. vosjke Kosova, što je protivno rezoluciji 1244, da Srbija treba da poništi sve odluke iz Briselskog sporauzma - kazao je ministar.

Popović je naveo da je jedini način da dođemo do prihvatljivog resenja za sve - da se ukljuce velike sile.

- Bez velikih sila: Sad, Rusije i Kine, naravno i EU, ali EU ne može da bude moderator pošto nema tu jačinu - treba težiti resenju koje je po Ustavu Srbije i međunarodnim pravnim dokumentima. Osnova je Rezolucija 1244 i tu može da se nađe veliki kompmis za Albance koji jako loše žive - istakao je Popović.

Smatra da je projekat samostanog Kosova. koje su zapadne zemlje deklarisale još pre 10 godina, potpuno propao i da se tamo živi najlošije u Evropi, a možda i u svetu.

- To nije država već lažna država, gde caruje kriminal i dileri drogom i oni koji se bave trafikingom ljudi. Mora se naći komoprmis, jer mi želimo da KiM bude ekonomski razvijeno, ali samo ako se nađe kompomis po Ustavu i Rezoluciji 1244 - naveo je Popović.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija ispred 8 zemalja EU po inovacionim performansama

Izvor: Mondo, 27.Dec.2018

Srbije se u izveštaju Evropske komisije o inovacionim performansama prvi put ove godine našla ispred osam zemalja EU, izjavio je danas ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović...Foto: Mondo/Goran Sivački..Srbija je na listi ispred Mađarske, Grčke, Poljske, Litvanije, Hrvatske, Bugarske,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.