Očaj zavladao Rusijom: Vladimir Vladimirovič Putin je potpisao dekret...

Izvor: B92, 20.Jan.2024, 16:52

Očaj zavladao Rusijom: "Vladimir Vladimirovič Putin je potpisao dekret..."

Supruga ruskog vojnika uputila je u subotu emotivni apel za njegov povratak iz Ukrajine, odnosno demobilizaciju.

"Vladimir Vladimirovič Putin je izdao dekret da moj muž mora da bude tamo (u Ukrajini). Zanima me kada će izdati dekret da moj muž mora da bude kod kuće", rekla je Marija Andrejeva dok su posmatrali radnike kampanje.

Uplela se u žestoku raspravu sa ženom koja joj je rekla da ruski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vojnici u Ukrajini brane otadžbinu i da se ona moli za njih.

"Šta je sledeće? Ministarstvo odbrane je potrošilo svoje pare, sad treba da iscedimo sve iz naših momaka, da im izvučemo poslednji atom snage? Pa da nam se vrate kao panjevi?" - zahtevala je Andrejeva.

"Hoće li mi vratiti panj? Šta ću dobiti? Čoveka bez nogu, bez ruku, bolesnog čoveka? Zar ne znate šta se tamo dešava?"

Razmena mišljenja je obavljena tokom posete Putinovoj izbornoj bazi male delegacije "Put kući", organizacije supruga vojnika koja vodi kampanju za njihov povratak sa fronta.

Pokazala je dubinu gneva i očaja među porodicama nekih vojnika dok se rat nastavlja, kojem se kraj ne nazire posle skoro dve godine.

Putin je mobilisao 300.000 rezervista u septembru 2022. godine. On je prošlog meseca rekao da je Rusija u jakoj poziciji na celoj liniji fronta i da će ići napred da ispuni ciljeve, kako on naziva, "specijalne vojne operacije".

Putin je odabrao okupljanje sa vojnicima prošlog meseca kako bi najavio svoj plan da se kandiduje za novi šestogodišnji mandat na izborima u martu, na kojima i pristalice i protivnici njegovu pobedu vide kao gotov zaključak. Takođe se često pojavljuje sa porodicama vojnika, uključujući i rođake poginulih u borbi, koje je hvalio za njihovu žrtvu i herojstvo.

Andrejeva je rekla da nije primetila nikakvu hitnost vlasti da se pozabave zabrinutošću supruga vojnika i da je vreme da se pojača njihova kampanja.

Ona je novinarima rekla da njena mala ćerka pati od zastoja u razvoju govora zbog odsustva njenog oca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.