Objaviću intervju sa Putinom: Kontroverzni američkii novinar šokira svetsku scenu VIDEO

Izvor: B92, 08.Feb.2024, 09:52

"Objaviću intervju sa Putinom": Kontroverzni američkii novinar šokira svetsku scenu VIDEO

Novinar Taker Karlson najavio je da će postići ono što drugi zapadni novinari nisu uspeli u poslednje dve godine - objaviti intervju sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Karlson je nedavno bio u Moskvi gde je privukao veliku pažnju, a spekulisalo se da je tu kako bi intervjuisao Putina, što je sada potvrdio.

Portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, potvrdio je Karlsonov intervju s Putinom rekavši: >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Da, mogu to da potvrdim."

Karlson je najavio da će emitovati "nemontirani" intervju s Putinom, ističući da želi omogućiti gledaocima da "sami donesu zaključke," a da neće slediti pristrasni pristup koji, prema njemu, korumpirani mejnstrim mediji primenjuju.

Istakao je da je njegov tim samostalno platio put u Rusiju za intervju s Putinom i da nisu uzeli novac ni od jedne vlade ili grupe. Kritikovao je zapadne medije zbog izbegavanja intervjua s Putinom i radije izbora intervjua s ukrajinskim predsednikom Zelenskim, koji, prema Karlsonu, pružaju jednostrani pogled na rat u Ukrajini, prenosi CNN.

Međutim, Karlson nije objasnio da Putin od početka rata nije dao skoro nijedan intervju zapadnim novinarima, izbegavajući pojavljivanje u medijima gde bi morao da odgovori na "teško pitanje" o Ukrajini. mu mogla biti postavljena teška pitanja o Ukrajini. Peskov je potvrdio da je Karlson jedini zapadni novinar sa kojim je Putin spreman trenutno da razgovara.

Nekoliko zapadnih novinara je kritikovalo Karlsonov pristup, naglašavajući da su i oni pokušavali da intervjuišu Putina i da će nastaviti s tim naporima.

Kristijan Amanpur, dopisnica CNN-a, napisala je: "To je apsurdno - nastavićemo da tražimo intervju, kao što smo to činili godinama unazad."

Karlson nije pomenuto svog kolegu Evan Gerškoviča, novinara "Volstrit Žurnala", koji se nalazi u ruskom zatvoru zbog optužbi za špijunažu.

Odluka Kremlja da dozvoli intervju Karlsonovom nezavisnom onlajn kanalu "Tucker Carlson Network" usledila je nakon godina u kojima je Karlson izražavao skeptičnost prema odnosu SAD prema Rusiji.

Taker Karlson, kontroverzni novinar, postao je jedna od najkontroverznijih medijskih ličnosti u Americi. Poznat po radu na "Foks Njuzu", bio je ključna figura u republikanskoj politici, ali je takođe bio kritikovan zbog širenja dezinformacija. Karlson je postao lice svog sopstvenog medijskog brenda "Tucker Carlson Network" nakon što je otpušten iz "Foks Njuz" zbog slučaja klevete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.