Obama: Asad mora da ode

Izvor: Vostok.rs, 01.Dec.2015, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Asad mora da ode

01.12.2015. -

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa američkim predsednikom Barakom Obamom na marginama međunarodne konferencije o klimi, koja se održala u Parizu.

Sastanak se odvijao iza zatvorenih vrata i trajao je više od pola sata.

Tokom susreta u Parizu američki i ruski lider razgovarali su o incidentu s ruskim bombarderom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << koji je oborio turski F-16 iznad sirijske teritorije, rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„Obama je rekao da mu je žao zbog incidenta s ruskim avionom koji je oborilo tursko vazduhoplovstvo u Siriji“, rekao je Peskov.

Američki predsednik je na sastanku s ruskim liderom izjavio da sirijski predsednik Bašar Asad treba da ode s vlasti u okviru rešavanja političke krize u Siriji, preneo je Rojters pozivajući se na Belu kuću.

Prethodno je portparol Kremlja najavio mogućnost susreta ruskog i američkog predsednika. On je takođe rekao da se Putin neće sastati sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, uprkos njegovim pozivima.

Putin i Obama su na prethodnom samitu G20 uspeli u dva navrata da se susretnu.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin i Netanjahu: Uspešna koordinacija ruske i izraelske vojske

Izvor: Vostok.rs, 01.Dec.2015

01.12.2015. -..Predsednik Rusije Vladimir Putin i premijer Izraela Benjamin Netanjahu konstatovali su uspeh saradnje ruske i izraelske vojske u okviru mehanizma koordinacije, pokrenutog zbog zaoštravanja situacije u Siriji...„Želim da kažem da mehanizam vojne saradnje, pokrenut zbog zaoštravanja...

Nastavak na Vostok.rs...

Kabul i Islamabad za nastavak pregovora s talibanima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Dec.2015

Lideri Pakistana i Avganistana obavezali su se da ožive mirovne pregovore s talibanima na sastanku održanom u Parizu na marginama medjunarodne konferencije UN o klimi, saopštila je kasno sinoć pakistanska vlada...Pakistanski premijer Navaz Šarif i avganistanski predsednik Ašraf Gani održali su...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.