OVO SE MNOGIMA NEĆE SVIDETI:  Intervju Takera Karlsona s Vladimirom Putinom ODJEKNUO JE KAO BOMBA (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2024, 01:49

"OVO SE MNOGIMA NEĆE SVIDETI": Intervju Takera Karlsona s Vladimirom Putinom ODJEKNUO JE KAO BOMBA (VIDEO)

Uglavnom se razgovaralo o sukobu u Ukrajini.

Taker Karlson, nekadašnje TV lice Fox News, intervjuisao je predsednika Ruske Federacije, Vladimira Putina.

Predstavljajući intervju sa Putinom, Karlson je rekao da smo na početku "postavili najočiglednije pitanje, zbog čega ste to uradili – jer osećate pretnju, neposrednu fizičku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pretnju. I to je vaše opravdanje – a odgovor koji smo dobili nas je šokirao".

- Putin je pričao veoma dugo, verovatno pola sata o istoriji Rusije koja seže do osmog veka. I iskreno, mislili smo da je ovo tehnika filibusteringa i smatrali smo da je to dosadno i nekoliko puta smo ga prekidali, a on je odgovorio da je iznerviran zbog prekida - dodao je Karlson.

- Ali smo na kraju zaključili koliko vredi, da to nije tehnika filibusterstva, nije bilo vremenskog ograničenja za intervju, završili smo ga posle više od dva sata. Umesto toga, ono što ćete videti izgleda nam iskreno, slažete li se sa tim ili ne. Vladimir Putin veruje da Rusija ima istorijska prava na delove zapadne Ukrajine - rekao je on.

- Dakle, naše mišljenje bi bilo da to posmatramo u tom svetlu kao iskren izraz onoga što on misli - dodao je Karlson.

On je dodao da se mnogima neće svideti ono što će videti.

- Kao što ćete i videti, ovo je većinom intervju o ratu u Rusiji - rekao je na početku Karlson.

Pre zvaničnog početka intgervjua, Karlson je pitao Putina zašto je rekao da je postoji mogućnost da SAD izvedu iznenadni napad, kada se oglasio pre početka rata u Ukrajini koji Rusija naziva specijalnom vojnom operacijom.

- Imamo li tolk-šou ili ozbiljan razgovor? - pitao je Putin Takera na početku intervjua.

Karlson je intervju s Putinom počeo pitanjem o početku rata.

Putin je na početku rekao da će se Rusija i Ukrajina pre ili kasnije dogovoriti, te da želi da se situacija u Ukrajini reši putem pregovora.

Putin je potom rekao da zna da je Karlson "dobro potkovan" po pitanju istorije. Upitao ga je odakle potiče Ukrajina, odnosno Rusija. Potom mu je održao kraće predavanje o nastavku države, pokušavši tako da objasni korene sukoba u Ukrajini, počevši da objašnjava kako istorija Rusije seže vekovima unazad.

- Prvobitno je reč Ukrajinac značila da je u pitanju osoba živi na periferiji države ili da je angažovana u graničnoj patrolnoj službi. To nije značilo bilo koju etničku grupu - rekao je Putin.

Putin je u jednom trenutku iznenadio Karlsona.

"Da ne biste mislili da izmišljam", rekao je Putin, nakon čega se pojavio muškarac koji je doneo fasciklu s dokumentima, "ovde su dokumenta koja sve ovo dokazuju".

Karlsonova najava ovog intervjua delovala je kao bomba u brojnim svetskim medijima i na društvenim mrežama.

Dok su, s jedne strane, korisnici društvenih mreža s odobravanjem dočekali njegovu najavu, vodeći svetski mediji su reagovali potpuno drugačije, optužujući ga da je intervju s ruskim predsednikom dobio zbog toga što nije objektivan i što ne kritikuje režim u Kremlju.

Takođe, kolege su navele da su brojne svetske medijske kuće od početka rata u Ukrajini više puta pokušavale da dobiju intervju s Putinom, ali da su odbijeni.

Taker Karlson je intervju s Putinom najavio najavio 6. februara na svom nalogu na platformi X (Tviter). Taj snimak je pregledan 100 miliona puta.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf/M.P./M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.