Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Sep.2023, 16:29

OPASNA SITUACIJA U RUSIJI: Hitno se oglasio Vladimir Putin

Ruska vlada je uvela privremena ograničenja na izvoz benzina i dizelskog goriva za vozila kako bi stabilizovala cene goriva na domaćem tržištu.

Ruski predsednik, Vladimir Putin, upozorio je u sredu na situaciju na tržištu goriva u zemlji.

Zabrinutost je izrazio i ministar ekonomije, Anton Siluanov, koji je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da će ministarstvo raditi na rešavanju problema.

- Cene rastu, kompanije žele da ostvare maksimalan profit izvozom... Moramo bliže da sarađujemo sa kompanijama kako bi i one razumele svoju odgovornost - rekao je Putin na sastanku.

Vest dolazi dan nakon što je Wall Street Journal objavio da postoje tenzije između Kremlja i naftnih kompanija zbog rasta cena na lokalnom tržištu, prenosi Teletrejder.

Kako piše RT na ruskom, Putin je pozvao na brži odgovor na situaciju sa gorivom u Rusiji. Napomenuo je da je potrebno bliže sarađivati sa kompanijama kako bi one shvatile svoju odgovornost u ovoj situaciji.

Podsetimo, ruska vlada je uvela privremena ograničenja na izvoz benzina i dizelskog goriva za vozila kako bi stabilizovala cene goriva na domaćem tržištu.

Kabinet ministara je napomenuo da će odluka dovesti do zasićenja tržišta goriva u Rusiji, što će smanjiti cene za potrošače.

Ranije je objavljeno da je ruska vlada spremna da preduzme drastične mere na tržištu goriva zbog rekordnog povećanja veleprodajnih cena.

Ruske benzinske pumpe već treći mesec su u gubicima zbog poskupljenja goriva. Pre toga, po prvi put u istorijii Rusije, berzna cena benzina AI-95 porasla je iznad 76.000 rubalja ili oko 790 dolara po toni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.