Novi podvizi ruskog premijera: Putin kao instruktor džudoa

Izvor: Blic, 09.Okt.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi podvizi ruskog premijera: Putin kao instruktor džudoa

Ruski premijer Vladimir Putin nedavno je pokazao koliko je snažan spasavajući ekipu novinara od sibirskog tigra, a za vreme svog osmogodišnjeg šefovanja Kremljem takođe je prikazan kako upravlja vozom i borbenim avionom. U svom najnovijem mačo izdanju, Putin je juče, na svoj 56. rođendan, predstavio javnosti DVD u kome se pojavljuje kao instruktor džudoa.



Kako prenosi Dejli mejl, najmuževniji svetski lider snimio je "Naučimo džudo sa Vladimirom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Putinom" u kojem ponovo paradira svoju snagu, ovog puta bacajući suparnike na pod. DVD je inače proizvod saradnje između Putina i bivšeg svetskog i olimpijskog šampiona u džudou Jasuhiroa Jamašite.

"Ko pogleda ovaj DVD učiće borilačke veštine, ne od nekog skromnog sluge, već od samih majstora", rekao je Putin i dodao da naziv DVD-ja nije samo marketinški trik.

Ruska televizija je tokom jučerašnjeg dana prikazivala delove videa, a gledaoci su Putina mogli da vide prvo obučenog u crno, kako govori o istoriji i filozofiji džudoa, a zatim obučenog u belo, kako demonstrira pokrete u borbi sa partnerom.

Putin je inače svojevremeno bio šampion u džudou u svom rodnom gradu Sankt Peterburgu, tada Lenjingradu. On je takođe poznat i kao veliki ljubitelj skijanja, a njegova predanost sportu i fizičkim aktivnostima znatno je pomogla rastu njegove popularnosti.

"Nivo razvoja sporta nesumnjivo definiše nivo razvoja same zemlje", rekao je Putin za vreme prezentacije i dodao da bez napretka u sportu ne vredi pričati o zdravom načinu života i zdravlju same države.

Putin je inače postao nacionalni seks simbol kada su slike njega kao ribolovca bez majice preplavile ruske novine i sajtove. List "Komsolmoskaja Pravda" je uz sliku stavio naslov "Budite kao Putin" kao i uputstva za vežbe potrebne za dostizanje torzoa nalik predsednikovom.

Putin bez majice za vreme ribolova

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.