Novi GOSPODAR NEBA stiže iz Rusije: Putin OSTAO BEZ TEKSTA kad je video MOĆNI RAKETONOSAC (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2019, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi GOSPODAR NEBA stiže iz Rusije: Putin OSTAO BEZ TEKSTA kad je video MOĆNI RAKETONOSAC (VIDEO)

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da novi bombarder Tu-160 "radi kao sat".

- Realizovali smo u Kazanju sjajan projekat. Faktički smo napravili novu mašinu Tu-160 za naše oružane snage - nadzvučni borbeni raketonosac. Nismo usavršili samo avion nego i oružje koje on nosi. Sve radi kao sat. Stvarno je fantastično - rekao je Putin u susretu sa predstavnicima građanskih organizacija u Tatarstanu.

Šef države je ujedno predložio da se razmisli >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o stvaranju nadzvučnog putničkog aviona.

- Mi sada treba da se vratimo nadzvučnom putničkom saobraćaju. Treba o tome razmisliti... Zašto ne bismo napravili nadzvučni putnički avion - zapitao se ruski predsednik tokom razgovora sa građanskim aktivistima.

Ranije je Ministarstvo industrije i trgovine saopštilo da radovi na projektu skiciranja nadzvučnog putničkog aviona mogu početi od 2022. do 2026. godine. Prema podacima koje je iznelo ministarstvo time treba da se pozabavi Ujedinjena korporacija za proizvodnju aviona.

U novembru 2017. godine Tu-160 je iz hale za završno sklapanje prebačen na fabrički poligon za testiranje. Trebalo bi da je efikasnost modernizovanog raketonosca uvećana za 60 odsto.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.