Njemački kancelar kaže da uskoro planira razgovarati s Putinom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Jun.2023, 12:48

Njemački kancelar kaže da uskoro planira razgovarati s Putinom

Njemački kancelar Olaf Scholz rekao je u subotu da planira uskoro razgovarati telefonom s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, kako bi ga pozvao da povuče trupe iz Ukrajine. Govoreći na konvenciji njemačke protestantske crkve u Nurembergu, Scholz je rekao da je u prošlosti razgovarao sa Putinom telefonom. "Planiram da to ponovim uskoro", dodao je kancelar. Putin je uz petak izjavio da je velika kontraofanziva koju Ukrajina priprema mjesecima "počela" na frontu, ali...
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Šolc namerava da od Putina zatraži povlačenje vojske iz Ukrajine

Izvor: Danas, 10.Jun.2023

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je danas da namerava da uskoro obavi telefonski razgovor sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i zatraži povlačenje ruskih vojnika iz Ukrajine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.